Nederlands

Bewuster jezelf zijn

Wil je leren je eigen kernwaarden beter in te zetten in een professionele dan wel persoonlijke omgeving? Vind je het lastig continu met de druk van anderen op jou(w) functioneren om te gaan? Wil je effectiever worden en toch bewuster jezelf zijn? Schrijf je dan in voor een echte page-turner in jouw professioneel leven. Je kunt inschrijven als medewerker op MBO werk- en denkniveau of voor de HBO werk- en denkniveau variant.

In een 6-daags programma wordt een effectieve combinatie gemaakt van e-learning, zelfstudie, groepstraining en een mix van oefeningen, die je volledig zelf gaat uitvoeren en deels in subgroepen.

Intake
In een intake van 90 minuten brengen we je persoonlijke leerdoelen in kaart gerelateerd aan onderstaand programma. Voorafgaand daaraan heb je je direct leidinggevende geïnterviewd door middel van een korte vragenlijst, die ook de andere cursisten hebben ingevuld met hun leidinggevende. We nemen de uitkomsten daarvan mee in onze aanpak. Soms vindt een cursist het prettig om de direct leidinggevende bij de intake te betrekken; dat is altijd mogelijk! De ProTurn professional die jou interviewt, is ook degene die je in de rest van het programma gaat begeleiden.

Online DISC-test (Persoonlijke Profiel Analyse)
Je start met het invullen van een DISC-test. DISC is een afkorting en staat voor het meten van Dominantie, Interactie, Stabiliteit & Conformiteit. Het leuke aan een DISC-test is dat je deze niet goed of fout kunt invullen; ook de resultaten ervan, vallen niet in die categorie. We meten eigenbeeld, je gedrag op het werk en je gedrag onder druk. De trainer legt de resultaten per individuele deelnemer voor in de eerste groepssessie. Dit rapport is voor jezelf. Hiermee start direct het jezelf beter leren kennen. De test is beschikbaar in meerdere talen en de uitslagen ervan zijn in meerdere talen verkrijgbaar. Heb je bijvoorbeeld een Franse achtergrond, dan kun je de test in de Franse taal invullen en de resultaten kunnen in het Nederlands worden verzorgd.

Veel trainingen leren je omgaan met gedrag of wensen van anderen, al dan niet in een hiërarchische situatie. Het is pas zinvol daarmee bezig te zijn als je eerst jezelf hebt leren kennen en leert om te gaan met jouw kernkwaliteiten. Vervolgens gaan we je leren gedrag van anderen te herkennen, waar je gedurende de training, bewuster/professioneler mee aan de slag gaat. Uiteraard sta jijzelf in deze training centraal en is het belangrijk te leren omgaan met diverse vormen van druk die op jou als persoon kunnen worden uitgeoefend.

Je leert situaties in te schatten, voor jezelf crosschecks in te bouwen en professioneel voor jezelf op te komen. Daarbij leren we je de kernwaarden waar jij als mens voor staat, altijd in te zetten. Tevens wordt aandacht besteed aan hoe de omgeving reageert op jouw toegenomen zelfbewustzijn. Aspecten van assertiviteit komen hier zeker in terug. Assertiviteit mag immers nooit worden verward met agressiviteit… Je leert nieuwe technieken duurzaam toe te passen in vrijwel elk denkbare situatie en zal met meer zelfvertrouwen je kernwaarden gaan inzetten. Ook komt het geven en ontvangen van feedback uitgebreid aan bod.

Stress…
Iedereen kent, net als jij, diverse vormen van stress. We hebben vaak de neiging dit aan onze omgeving te wijten… dit is een natuurlijke reactie! In deze training leer je wat je zelf kunt doen om stress op een acceptabel niveau te krijgen, of nog beter… te voorkomen. We brengen combinaties van zelfbewustzijn en kenniselementen rondom je tijdsbeheersing en je persoonlijk leiderschap met elkaar in verbinding.

Inspirerende online omgeving
ProTurn heeft via ons online portal, MyProTurn, een inspirerende online trainingsomgeving, speciaal voor je ingericht. Je vindt hier je trainingsmaterialen, huiswerkopdrachten, inspirerende artikelen en de in eigen beheer gemaakte video content in de Nederlandse taal. Als je de video content liever in het Engels hebt, kun je dat bij de intake aangeven.

Lees eens rustig het bovenstaande programma terug… dit programma wordt door veel cursisten als een echte page-turner gezien in hun persoonlijke ontwikkeling. Alle componenten zijn aanwezig:

  • een professionele intake, met als belangrijkste onderwerp: jezelf!
  • de online DISC-test, waarin je je eigen gedrag op drie niveaus leert kennen
  • leuke en inspirerende trainers (die uiteraard ook vooral zichzelf zijn)
  • een gevarieerd programma waarin je in groepsverband, maar vooral individueel je eigen progressie in de hand hebt
  • MyProTurn, je 24/7 beschikbare portal waar je gedurende twee jaar vanaf datum inschrijving, permanent actuele feeds krijgt in de vorm van de nieuwste artikelen, leuke links en nieuwe (video) content van ProTurn

Op deze manier krijg je het beste van 2 werelden; live ondersteuning en fantastische online tools! Hiermee creëer je jouw eigen Professional Turnaround en blijf je daarin bewuster jezelf!

Trainingsvorm: In-company training

Duur: 12 dagdelen

Prijs per deelnemer: € 4.300,00 (exclusief BTW) *

Aantal deelnemers: 6 – 8 deelnemers

* inclusief kosten voor intake, DISC-test, parkeren en reiskosten

Effectiever worden en toch bewuster jezelf zijn?

My ProTurn